Dacă cineva se poartă de ca şi cum nu îi pasă, crede-l!

În lumea asta, se întâmplă să alergăm unii după alţii fără a ne da seama că drumul pe care îl parcurgem este greşit. Te poţi simţi atras de o persoană din multe puncte de vedere, ieşiţi la o cafea, petreceţi timpul împreună, dar la un moment dat apare cineva care pur şi simplu îţi pică cu tronc şi atunci te simţi ca după o băută cu băieţii şi starea ta se transformă într-o mahmureală groaznică şi promiţi că nu mai faci asta până când apare altcineva. Şi aşa apar acele cercuri vicioase, triunghiuri amoroase, horă, dansul pinguinului sau orice altă asociere unde te ţii unul după altul precum un zombie cu creierul spălat.

11825630_752637141512803_1753490897677774439_n

Acestea se numesc relaţii toxice şi oricâte sacrificii vei face pentru relaţia respectivă, nu va ţine. Nu atâta timp cât nu există un echilibru. Nu poţi fi cu cineva care nu te priveşte ca pe un egal, ca pe un partener pe care să şi-l dorească alături (în dreapta, în stânga, unde vreţi). Tu poate vei alerga după persoana respectivă, dar dacă nu va avea aceleaşi sentimente, fii sigur că nu te va aştepta niciodată.

Fiecare clipă din viaţă este o treaptă a unei scări ce o urci încă de când te naşti. Vei urca până când picioarele-ţi vor sângera de durere. Persoanele din jurul tău sunt doar nişte roboţi. Urcă în mod mecanic scările, nu privesc înapoi, intră în viaţa ta forţat, îţi întind mâna, iar apoi calcă cu bocancii peste tine. Cei de dinainte au mai trecut pe aici. Au lăsat în urmă mizerie, lacrimi, durere, minciuni, ură, iar tu trebuie să continui să urci. Crezi că ai ajuns sus, eşti fericit, zâmbeşti şi te întorci strâmbându-te la cei din spatele tău făcându-le în ciudă. Cineva vine şi te prinde din urmă, crezi că că ţi-ai găsit un partener de drum, râdeţi, vă luaţi de mână şi vă promiteţi că veţi parcurge drumul împreună.

Atunci treapta pe care stai devine roz. Îţi pui ochelari de soare şi vezi prin ei o lume perfectă. Eşti fericit. Zâmbeşti din toată inima şi îţi doreşti să te aşezi pentru a prelungi cât mai mult momentul. Stai jos şi întinzi mâna către el. Priveşti în sus, dar nu mai este. Îţi dai ochelarii jos. Îl vezi cu câteva trepte mai sus. El a mers mai departe. Cineva aleargă şi îl prinde din urmă în locul tău. Tu încă eşti jos, în mizerie. Speri că lacrimile vor curăţa locul în care stai, dar nu îţi dai seama decât că te îneci. Şi continui să plângi şi nu mai ai aer. Vrei să ajungi la suprafaţă, ridici mâinile, dar nu mai este nimeni să te ridice.

Asta se întâmplă în momentul în care alergăm unii după alţii cu disperare, ne îndrăgostim, ne grăbim să iubim orbeşte, însă construcţia nu are o fundaţie solidă, asta însemnând o prietenie adevărată şi siguranţa că sentimentele sunt reciproce. Nu poţi avea încredere deplină în altcineva, însă se simte în momentul în care eşti pe aceeaşi lungime de undă cu partenerul, pentru că pur şi simplu, este ceva instinctiv ca atunci când iubeşti pe cineva să vrei să îi arăţi asta, iar aşa cum spune şi Alexandru Chermeleu: ,,Dacă nu primeşti cât oferi, schimbă persoana, nu intensitatea.” pentru că dragoste cu sila nu se poate.

10986439_428685433960579_2315003566068903184_n

sursă foto: https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

Anul ăsta am învăţat că nimeni nu trebuie să alerge după nimeni pentru a-şi găsi adevărata fericire.

Singura persoană capabilă să schimbe ceva în viaţa ta, o vei găsi dacă priveşti în oglindă.

Nu poţi să aştepţi o persoană să pice din cer şi să îţi facă un univers, tu singur trebuie să faci asta pentru tine. Cum? Simplu, trăindu-ţi viaţa, făcând lucruri care îţi plac, investind în pasiunile tale, acordând atenţie prietenilor adevăraţi, ocupându-te de tine.

Dacă nu te iubeşti pe tine, nu vei fi capabil nici să oferi iubire altei persoane, ci doar vei deveni dependent şi îţi vei face viaţa în funţie de ea, iar când va pleca, vei rămâne la fel de singur pentru că nu ţi-ai creat o lume a ta.

Nu trebuie să îţi consumi energia alergând după nişte persoane care te tratează cu indiferenţă sau efectiv nu îşi dau interesul pentru a construi cot la cot cu tine o relaţie. Treaba asta se numeşte muncă în echipă, iar dacă faci asta singur, te vei trezi că ai rămas doar cu tu cu propria persoană.

11008608_733482636759414_1863786182920613447_n

Şi mai este un aspect – dacă tot timpul vei alerga după un singur tren, s-ar putea să uiţi să mai priveşti în jurul tău, că mai sunt si altele, mult mai convenabile şi nu numai! Viaţa este plină de oportunităţi dacă ştii să deschizi bine ochii.

Reclame

2 gânduri despre „Dacă cineva se poartă de ca şi cum nu îi pasă, crede-l!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s