Indiferent de ce divorţezi, în gura lumii rămâi o paraşută frustrată

Mi-am început dimineaţa citind articole pe internet pe care le aleg random în funcţie de cât de interesant mi se pare titlul. Preferatele mele sunt cele cu o tentă de amuzament. Am ajuns întâmplător pe Sereniti şi am citit o povestioară foarte drăguţă a unei tipe care s-a măritat puţin… apoi i-a trecut. Cică bunica ei avea o vorbă ,,Da’, ce mă, mamă? Nu găseşti şi tu vreun prost care să te ia?” şi uite că într-o zi planetele s-au aliniat în aşa fel încât a găsit unul, însă totul s-a terminat după trei săptămâni pentru că nu s-a regăsit în rolul de soţie şi s-a întors acasă.

Ceea ce pot spune că m-a dernajat nu are legătură cu articolul, ci cu un comentariu (da, îmi place să citesc comentariile şi să văd atâtea păreri diferite în acelaşi loc). 

Fullscreen capture 9282015 121927 PM.bmp

De unde până unde această concepţie?
Trăim într-o societate în care toată lumea divorţează după cinci luni şi se împacă după alte trei, în care iubirea lui Rose şi Jack de pe Titanic s-a transformat în croaziere la Saint-Tropez în care ea îşi face selfie-uri, iar el plăteşte nota. Dacă deschizi televizorul este inevitabil să nu vezi vreun scandal cu Leo, Guţă sau ,,domnişoare” cu sprâncenele tatuate şi atât de arcuite încât zici că îţi urează bună dimineaţa în orice moment al zilei.

Şi totuşi, de ce trebuie să generalizăm şi să aruncăm cu noroi?
Cred că fiecare dintre noi îşi are povestea şi orice persoană sănătoasă în gândire va lua decizii pentru binele propriu. Cred că toată lumea are dreptul să işi croiască drumul care să îl facă fericit, iar comentariul ăsta este dovada clară că vei fi criticat indiferent de ce vei face. Dacă te întorci acasă, eşti considerată o ,,copilă care nu se poate desprinde de fusta mamei”, iar dacă pleci de acasă lumea te va privi ca pe o depravată imatură care nu ştie ce o aşteaptă şi vor spune ,,las’ că vede ea, tot acasă se întoarce”.

Dacă divorţezi eşti considerată o ,,paraştură frustrată”? Mie mi se par două cuvinte ce se bat cap în cap, trei dacă alături şi ,,divorţată”. O femeie nu va divorţa niciodata de bine ce îi este şi în nici un caz dacă este fercită şi are alături bărbatul pe care îl iubeşte. Divorţul este un act de curaj, faci o schimbare în viaţa ta, dându-ţi o nouă şansă de a fi fericită. Unele femei adorm plângând în fiecare noapte, suportă bătăi, insulte sau poate chiar sunt înşelate şi nu fac nimic în privinţa asta. Sunt desconsiderate, nefericite şi adună frustrări pe zi ce trece.

Ceea ce mi se pare trist este numărul destul de mare de persoane care au apreciat acest comentariu. Poate gândesc eu necorespunzător şi îmi dau cu părerea în necunoştiinţă de cauză, dar părerea oricum nu mi-o voi schimba. Cred că cel mai important este să fii fericit, chiar dacă asta necesită o despărţire sau un divorţ. De ce să stai legat de cineva? Dacă acea persoană te va iubi cu adevărat va înţelege şi chiar îţi va încuraja alegerea. Nici acea persoană nu va fi fericită dacă va vedea că tu vrei să mergi pe alt drum. Nu se merită să distrugi două vieţi doar ca lumea să nu spună ca eşti o ,,paraşută frustrată” pentru că alegi să zâmbeşti.

Cred că astfel de persoane nu fac altceva decât să se descrie pe ei şi preferă să arunce cu vorbe urâte asupra celor ce au curaj să facă schimbări în viaţa lor. Ei doar se ascund în faţa unui ecran şi dau comentarii cu anonim. Mai grav este că sunt susţinuţi de alte persoane asemenea lor şi astfel ei încep chiar să creadă în ceea ce spun, uitând de viaţa lor. Nu voi generaliza pentru că mai există o categorie de persoane. Acelea care urăsc schimbările. Genul acela de oameni care sunt veşnic nemulţumiţi pentru că nu se pot adapta, care dacă află într-o dimineaţă că s-a schimbat programul de la autobuz, încep chiar în staţie să îi critice pe ăi dă sus pe care nici măcar nu îi cunoşte şi îşi exprimă monologul sperând că alte victime li se vor alătura. Acele persoane care se plâng pentru că s-a schimbat eticheta de pe sticla de bere, drept urmare au deviat de la programul lor zilnic cu două minute în plus pentru că nu au găsit ceea ce căutau. Vă daţi seama dacă ar fi schimbat şi locul pe raft? Ar fi pierdut zece minute. Inacceptabil. O lume de depravaţi, în care toată lumea face schimbări, în loc să îşi vadă de viaţa lor monotonă şi plictisitoare. Că doar asta înseamnă să fii fericit…

Sursă comentariu: Sereniti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s