Dragostea nu este un meniu de la McDonald’s

*conversație cu prietena mea despre bărbați, reducerile din Stradivarius, culoarea galben și lucrurile inutile pe care le avem și totuși ne dorim mai multe*
*văd un status pe facebook*
*,,măi, e incredibil. Mor când le văd pe unele că nici n-au terminat generala și scriu ,,adevarata dragoste e nemuritoare”, auzi…m-am enervat=)) trebuie să scriu pe blog despre asta.*
*așa s-a născut postarea asta*
24b02b19472885091851d21469e31db8

Văd din ce în ce mai des postări pe facebook de la fete care nu sunt nici la liceu ,,Dragostea e nemuritoare” și mi se pare o prostie. Un feeling îmi spune că nu se referă la dragostea părinților, ci la un alt puștan frezat ce poartă adidași cu uniformă când are și sport în program. Nu o să fiu răutăcioasă să întreb dacă el știe măcar că existați, însă cred că e mai importantă evaluarea națională din clasa a 8-a.

Unii au trecut de 20 de ani și încă nu au aflat ce e iubirea sau au avut o sută de întâlniri toate eșuate sau pur și simplu sunt la prima dragoste și încă au naivitatea că va dura o viață, dar la 13-14 ani nu cred că se pune problema de așa ceva. Întotdeauna am urât postările celor care se iau de astfel de copii, pentru că le credeam simple răutăți, iar pe indivizi inexistenți, însă când văd cu ochii mei, mi se pare foarte penibil.

De la o vârstă înțelegi că dragostea nu ține neapărat de fluturi în stomac, nici de gelozie sau obsesie față de o persoană anume. Dacă persoana respectivă are un quelque chose și simți o atracție fizică, acea chimie, este suficient cât să aprindă o scânteie și asta înseamnă că fizic există o conexiune, deci se poate trece la pasul următor, însă când ai 13 ani te rezumi fix la asta și confunzi asta cu iubirea și atunci încep dramele și bla bla bla. Din păcate, toată lumea evită astfel de subiecte ce sunt considerate tabu și așa ajung mulți sociopați și geloși, depresii și știri de la ora 5 pe Pro TV.

Booon, avem quelque chose, ce mai trebuie ca toată treaba asta să se transforme în iubire? Cel mai probabil maturitatea și înțelepciunea necesară. Să rămâi lângă respectiva persoană tot timpul, în momentele triste, în cele fericite și în cele în care e weekend, ora 18 și stai în vârful patului ca Prințesa cu bobul de mazăre ce nu putea să doarmă și să poți fii sigură că ai pe cine suna pentru a-ti ține companie. Cel mai frumos sentiment este să știi că o persoană îți știe toate defectele și totuși luptă să facă parte din viața ta și te iubește așa cum ești. Mai ales în zilele noastre, în care nu te mai miră dacă pleacă cineva din viața ta, ci dacă rămâne. Asta da șoc. Singura condiție este ca ambii să aibă motive să rămână. Nimeni nu și-ar dori să rămână lângă o persoană care nu le dă interes, se poartă urât sau pur și simplu nu își dau interesul. Indiferent cât te iubește cineva, într-o zi se va sătura să lupte pentru atenție și dacă prezența nu contează, cu siguranță nici lipsa nu va fi simțită.

,,Procesul” ăsta necesită răbdare și înțelegre, este vorba de ani investiți în încredere, sinceritate, comunicare sau mai pe scurt, așa cum spune Criss Blaziny: P.A.R.I.S. .

Uneori nici ,,Te iubesc-ul” nu își mai are rostul. Nu mai reprezintă nici măcar o temă, este doar un laitmotiv. Degeaba urlii din toți plămânii că iubești, dacă atunci când trebuie să demonstrezi, somnul este mai important. Când o persoană este importantă pentru tine, totul ține doar de organizare pentru a reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus. Și reușești. Condiția e să vrei și să îți fi băut cafeaua.

Dragostea nu este un meniu de la McDonald’s pe care îl ceri la pachet, însă așa cum cartofii prăjiți îi servești cu maioneză sau ketchup, așa și iubirea parcă are alt gust cu ceva sinceritate, înțelegere și răbdare. Însă dacă ai norocul să întâlnești un maestru în gastronomie, va presăra tot timpul condimente și esențe peste fiecare zi…și asta în cantități mici, pentru că altfel va avea un gust amar și există riscul de a avea reacții alergice și de a te predispune sufocării.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s